Megalakult a Soproni Akkreditált Vizsgaközpont

Tisztelt Érdeklődő!

Szeretettel köszöntöm a Soproni Akkreditált Vizsgaközpont honlapján!
Vizsgaközpontunk 2020 július 1-jével jött létre a megújuló szakképzési rendszer egyik pilléreként.

Célunk, hogy a szakképzés és a piaci, gazdasági szereplők részéről felmerülő igényekre gyorsan és rugalmasan reagálva, az ipar 4.0 kihívásainak megfelelve, professzionális vizsgaszervezéssel és lebonyolítással segítsük a vizsgázókat a választott szakmai végzettség megszerzésében, ezzel céljaik elérésében, a munkaerőpiaci lehetőségeik bővítésében.

Vizsgáztatási területünk lefedi a Soproni Szakképzési Centrum képzéseit, kiegészítve azt a képzések egységes osztályozási rendszere (KEOR) szerint csatlakozó szakmákkal, szakképesítésekkel. Szakmai, illetve képesítő vizsgák lebonyolításához Győr-Moson-Sopron megyében 8 szakképző intézménnyel és számos ipari helyszínnel vagyunk szerződéses, vizsgapartneri kapcsolatban.

Hisszük, hogy munkánkkal, a vizsgarendszer megújításával és az új szemléletű vizsgafeladatok kidolgozásával a Soproni Akkreditált Vizsgaközpont aktívan hozzájárul a szakmai oktatás innovációjához, a képzések fejlődéséhez és ezzel a vizsgázók eredményességéhez is.

Szervezetünk felállása jelenleg is tart. A Nemzeti Akkreditáló Hatóságnál kezdeményeztük akkreditációnkat, mely után az MSz EN ISO/IEC 17024:2013 szerint személytanúsító szervezetként a Szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény, illetve annak végrehajtásáról rendelkező 12/2020. (II.7.) Kormány rendelet alapján, független akkreditált vizsgaközpontként láthatjuk el feladatunkat.

Amennyiben leendő vizsgázóként, vizsgáztatóként, vagy szakértőként tájékozódik honlapunkon és kérdéseire nem talál kielégítő választ, kérem elérhetőségeinken keressen minket bizalommal!

Bízom benne, hogy vizsgáink egyikén hamarosan találkozhatunk!

Dr. Taschner Róbert
A Soproni Akkreditált Vizsgaközpont vezetője